KUNST/FILM #14 05.04.19: War Of Art

Filmvisning & møte med multikunstner Morten Traavik fredag 05 april

Hva skjer når en gruppe kunstnere reiser inn i hjertet av Nord-Korea og utfordrer landets mest sentrale verdier mens verden er på randen av en atomkrig?

I 2017 ble en gruppe internasjonale kunstnere (bildet) invitert til Pyongyang. I løpet av 10 dager skulle de produsere samtidskunst og møte kollegaer fra et regime der alle kunstnere er statsansatte og de siste hundre år med kunsthistorie er sensurert vekk. Er det likevel mulig å drive meningsfull kulturutveksling? Den norske kunstneren Morten Traavik har samarbeidet med Nord-Korea siden 2011. Mens verdenssamfunnet har møtt Kim-regimet med fordømmelse, sanksjoner og trusler i 65 år, mener Traavik at kunst er en mer spennende tilnærming. Hans prosjekter fremstår som trojanske hester som påvirket systemet fra innsiden.

MORTEN TRAAVIK PÅ BESØK
Filmskaper og multikunstner Morten Traavik deltar på Q&A etter filmen. Traavik er kjent for omdiskuterte iscenesettelser som “Miss Landmine” (2009), “Pimp My Aid Worker” (2010) og filmen Liberation Day (2016). Han har gjennomført en rekke samarbeidsprosjekter med nord-koreanske kunstnere og kulturmyndigheter siden 2011, og kjenner det lukkede landet godt fra innsiden. Hans siste prosjekt DMZ Academy blir presentert i filmen.

KUNST/FILM
Visningen er en del av konseptet KUNST/FILM, som er et samarbeid mellom Agder Kunstsenter, NBK-Agder, Kristiansand Kunsthall, NK Sør og Cinemateket. Etter filmen er blir det åpent i baren og litt enkel servering.

FILMFAKTA
Regi: Tommy Gulliksen, Norge 2018.
Dokumentar. 102 min.
Engelsk tale, norsk tekst. Format: Digital kinofilm.
NFI: WAR OF ART

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.